سفر حج از دوران قدیم
به مراسم حج یا عبادت و زیارت کعبه در دوران جاهلیت، حج جاهلی گفته می شود. حج و مناسک آن برای اولین بار توسط خداوند در زمان حضرت ابراهیم (علیه السلام) مقرر شد اما با گذشت زمان، شکل و هدف مناسک حج تغییر کرد.
شرکت نورگشت با سال ها تجربه و دارای مجوز های رسمی، ثبت نام حج تمتع و عمره و همچنین خرید و فروش فیش حج را انجام می دهد. شرکت نورگشت تمام تلاش خود را به کار می گیرد تا بهترین خدمت رسانی را در طول سفر هایتان داشته باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با همکاران ما در نورگشت تماس حاصل فرمایید. 02166024445 – 09120324024
روند حج جاهلی
روند تحریف با ورود بت ها به کعبه به اوج خود رسید. بسیاری از قبایل بزرگ با متحدان و غلامان خود به مکه می آمدند و جداگانه در آنجا اردو می زدند. مسابقات در بخش سخاوت برگزار شد. برای اثبات برتری خود، رئیس هر قبیله دیگهای بزرگی بر پا میکرد، شترهای متعددی را ذبح میکرد و گوشت آن را میپخت که به رایگان برای «زائران» توزیع کند. تنها هدف از این سخاوت شدید این بود که نام آنها در سراسر عربستان بلند شود و همه بدانند که این شخص این همه شتر ها را ذبح کرد و به این همه غذا داد.
- آواز خواندن، مناسک مذهبی طواف (دایره کعبه) به سیرک تبدیل شد.
- زنان و مردان برهنه دور کعبه می چرخیدند و طواف می کردند. آن ها می گفتند: ما با همان وضعی که مادرانمان ما را به دنیا آوردند به پیشگاه خدا می رویم.
- نماز در مسجد ابراهیم با دست زدن، سوت زدن و بوق زدن همراه بود. نام خدا در دعای نیّت معروف به تلبیه تلفظ شد (لبیک اللهمّا لبیک: انّا أَنْ أَنْ أَنْ أَرْبَا أَنْ یَحْکُمْ) اما حتی این ابراز تکریم نیز با اضافات زیر تحریف شد: «کسی شریک شما نیست مگر کسی که شما اجازه دهید.
- قربانی ها نیز به نام خدا انجام شد اما خون حیوانات قربانی شده بر دیوار کعبه ریخته شد به این باور که خداوند گوشت و خون خواسته است.
- تجارت یا کار برای امرار معاش در سفر حج حرام شمرده می شد.
- برخی دیگر در حج آب و غذا را ترک می کردند و این پرهیز را جزء عبادات می دانستند و برخی دیگر از اول حج تا پایان آن از سخن گفتن خودداری می کردند.
چه زمانی حج جاهلی خاتمه یافت؟
این مناسک تحریف شده حج نزدیک به دو و نیم هزار سال ادامه یافت. اما سرانجام وقت ادای دعای حضرت ابراهیم که هنگام برافراشتن دیوارهای کعبه خوانده بود فرا رسید: «پروردگارا، رسولی از میان آنان برانگیز که آیات تو را بر آنان بخواند و آنان را به کتاب و حکمت بیاموزد و آنان را اصلاح کند.
در نتیجه مردی از نسل ابراهیم برخاست که نامش محمد بن عبدالله بود. حضرت محمد صلی الله علیه و آله همان دین اصیل و پاکی که حضرت ابراهیم تعلیم داده بود را زنده کرد. آن حضرت در مدت 23 سال مأموریت تطهیر کعبه و اقامه دین خدا را به عنوان قانون کشور به پایان رساند و بار دیگر کعبه را مرکز جهانی بندگان خدای یگانه اعلام کرد.
حج بعد از پیامبر اسلام (ص)
همزمان با احیای حج، تمام آداب و رسوم انحرافی و بت پرستی دوران جاهلیت که از زمان حضرت ابراهیم (علیه السلام) رواج یافته بود، به کلی از بین رفت.
- تمام بتهای کعبه شکسته و از بین رفتند و عبادت غیر خدا که در آنجا انجام میشد متوقف شد.
- تمام آیین های اختراع شده از بین رفت و همه نمایشگاه ها و کارناوال ها متوقف شد.
- علاوه بر این، دستور داده شد که عبادت خدا فقط به صورت مقرر انجام شود.
- رقابت بین شاعران در تجلیل از اجداد و دست آوردهای طایفه ها همه متوقف شد.
- تمام مسابقات سخاوتمندانه که صرفاً برای سربلندی و شهرت بود، خاتمه یافت
- سیستمی که در زمان ابراهیم وجود داشت، احیا شد که به موجب آن، حیوانات منحصراً به نام خدا ذبح میشدند تا زائران فقیر در ایام حج اطعام شوند. خداوند فرمود: بخورید و بیاشامید و زیاده روی نکنید که او اسراف کنندگان را دوست ندارد
- پاشیدن خون حیوانات قربانی بر دیوار کعبه و ریختن گوشت آنها در آنجا نیز متوقف شد. خداوند به آنان خبر داد که: «گوشت و خونشان به خدا نمی رسد، بلکه عبادت شماست که به او می رسد.
- طواف کعبه با حالت برهنگی از سوی پیامبر اکرم صلی الله به امر خداوند منع شد.
- شروع به حج بدون رزق نیز ممنوع بود. و خداوند فرمود: باید برای سفر رزق و روزی تهیه کنید، زیرا (عدم رزق سفر در دنیا به معنای رزق آخرت نیست) بهترین روزی برای آخرت تقوا است.
- سابقاً معامله نکردن در حج عملی تقوا محسوب می شد، زیرا در این شرایط استفاده از منابع امرار معاش حرام تلقی می شد. این مفهوم را نیز خداوند رد کرد و فرمود: «بر شما گناهی نیست که فضل پروردگارتان را (بامعامله) طلب کنید).
سخن پایانی
پس از لغو سایر آداب و رسوم پیش از اسلام، حج را الگوی تقوا، ترس از خدا، پاکی، سادگی و ریاضت قرار دادند. هنگامی که حجاج از خانه های خود بیرون آمدند، به آنها دستور داده شد که خود را از آلودگی های دنیوی پاک کنند و از زشتی ها و اعمال زشت پرهیز کنند. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در مورد حج پاک و پاکیزه و ایثارگر و مخلص چنین می فرماید: «کسی که حج را فقط برای خدا بجا آورد و در جریان آن از اعمال نفسانی و گناهی خودداری کند، مانند نوزادی پاک و پاکیزه برمی گردد«.
سوالات متداول
کجا می توان خرید و فروش فیش حج انجام داد؟
شرکت نورگشت سال ها در زمینه خرید و فروش فیش حج و با مجوز های رسمی فعالیت می کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر با نورگشت در تماس باشید. 02166024445 – 09120324024
قیمت ثبت نام حج تمتع و عمره چقدر است؟
هزینه حج در هر سال با توجه به عوامل مختلفی تغییر می کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام حج تمتع و عمره با نورگشت تماس بگیرید. 02166024445 - 09120324024